Потписан споразум у циљу изградње и опремања Тренинг центра који ће се налазити у нашој школи

Потписан споразум у циљу изградње и опремања Тренинг центра који ће се налазити у нашој школи

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић и директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић, заједно са наставником наше школе Александром Дилпарићем, потписали су данас споразум о пословно-техничкој сарадњи, у циљу реализације изградње и опремања Тренинг центра који ће се налазити у нашој школи.

Вредност инвестиције је 230 милиона динара и око 500.000 евра за опрему. Цео износ је опредељен из републичког буџета.

Тренинг центар ће се градити на површини од 1.000 метара квадратних. Уместо старог, градиће се нови објекат са приземљем и спратом. Објекат ће имати соларне колекторе и постојеће топла веза са главном зградом. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је да ће се у Тренинг центру образовати млади у оквиру дуалног и класичног образовања, да ће се реализовати и образовање одраслих, као што су преквалификације, доквалификације, обуке, како би се ишло у корак са савременом привредом, која континуирано обезбеђује кадрове за своје пословање, а ради привлачења домаћих и страних инвестиција у град Чачак.

Градоначелник је нагласио да ће Тренинг центар моћи да користе све школе, као и студенти Факултета техничких наука, а да ће одељења Уметничког смера у овом објекту добити простор: „Све што радимо, радимо према захтеву привреде, а са дуалним образовањем смо почели пре седам година као град пионир, а сада имамо и те како чиме да се похвалимо”.

Директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић нагласила је да је потписивање споразума показатељ у колико добром правцу иде дуално образовање: „Значајан показатељ је јучерашња церемонија полагања камена темељца за “PWО”, која је препознала образовни капитал који се може обезбедити у Чачку. Сви који се определе за дуални модел образовања могу у оваквим компанијама да се запосле у будућности. Сама одлука да Тренинг центар буде у Чачку, показује иницијативу да помогнемо свим младима и свом радно способном становништву, кроз преквалификације и доквалификације, да користе ресурсе Тренинг центра, са најсавременијом опремом усклађеном са потребама привреде”.

Грујић је нагласила да у данашњем времену млади не могу да се запосле уколико немају развијене компетенције, а да би све то могли да ураде морају се отворити врата компанија и додала да ће град Чачак урадити пројектно-техничку документацију до септембра, а да ће након тога Канцеларија за дуално образовање преузети даље радове и да је план да Тренинг центар буде завршен до краја следеће године.