Ваннаставне активности

Литерарна секција ОШ „Велики одмор“ постоји од оснивања  школе 2000. године. Свих  ових година окупљала је велики број ученика, све оне који су заволели књижевност и лепу реч.

Таленти су укључени у следеће ваннаставне активности Музичка уметност у школи “Велики одмор” има изузетно велики значај. Рад који се одвија кроз редовну наставу и многобројне ваннаставне активности је на високом професионалном нивоу. Посебна пажња се посвећује музички талентованој деци са којом се ради на нивоу музичке школе.

Чине ученици од петог до осмог разреда. Они увежбавају и имају свој програм за Дан школе и остале приредбе. Деца са одличним гласовним могућностима из овог хора певају и у посебном хору.

Поласком у школу Ваше дете је добило низ обавеза и задатака, које мора свакодневно да обавља, тако да му остаје мало времена за игру и забаву. Код многе деце тада се јавља проблем воље и упорности, концентрације и пажње, што изазива нервозу и несигурност код деце.
Научно је доказано да је шах изванредно педагошко средство у развоју деце. Играње шаха код деце развија све ступњеве критичког размишљања (разумевање, анализу и процену), побољшава способност самосталног решавања проблема, концентрацију и самодисциплину, преузимање одговорности за своје поступке, промовише џентлменско, фер и спортско понашање, учи спортско прихватање пораза и социјализује децу.