Огроман успех наших ученика на државном такмичењу у истраживачким радовима за ученике средњих школа

Огроман успех наших ученика на државном такмичењу у истраживачким радовима за ученике средњих школа

У недељу 26. маја на Факултету техничких наука у Чачку, одржано је 66. Републичко такмичење талентованих ученика средњих школа Републике Србије, на коме је учествовало више од 300 ученика који су се такмичили у различитим областима. У научној дисциплини „Мехатроника”, ученик Милош Радуловић је учествовао са радом „Соларни HHO генератор” и са остварена 94 бода је освојио 2. место, док је Алекса Милошевић је са радом „Развој и имплементација макете брода помоћу Аrduino микроконтролера”, остварио 89 бодова и освојио 3. место.

Уз честитке ученицима који су остварили овај велики успех, захвалност иде и бројним колегама који су помогли у реализацији пројеката, као и њиховом одељењском старешини Данијели Некрасов. Поред ученика, на овом такмичењу школу су представљале и колеге Драго Савковић, Драгана Оцокољић, Јелена Кашовић и Тања Марковић, који су учествовали у оцењивању радова ученика из целе Србије.

Поред освојених диплома и медаља ученици су обезбедили могућност уписа на поједине техничке факултете без полагања пријемног испита!!