Одржан састанак радне групе у вези изградње гасне котларнице у нашој школи

Одржан састанак радне групе у вези изградње гасне котларнице у нашој школи

У понедељак, 13.5. одржан је први радни састанак Пројектног тима за реализацију пројекта који се тиче замене котларнице на лако лож уље са котларницом на гас у нашој школи, што је званично означило почетак реализације пројекта, вредног више од 28 милина динара. Министарство за заштиту животне средине је за ову инвестицију определило 18 милиона, а Град Чачак нешто више од 10 милиона динара.

Бенефиције овог пројекта су вишеструке. Гледајући са еколошког аспекта, доћи ће до смањеања емисије штетних гасова и смањења аеро загађења у граду, а са економског аспекта оствариће се значајне уштеде у трошковима за грејање. Реч је о котларници која ради по аутоматском принципу, којом се управља и која се одржава путем даљинског система. У школи ће бити изграђен и топловод који ће бити повезан са постојећим системом грејања – рекла је помоћница Марјана Петронијевић.

Ускоро ће почети поступак јавне набавке за извођача радова, а након тога почеће замена која ће трајати 120 дана. Завршетком овог пројекта у Чачку више ниједна средња школа неће користити еколошки неприхватљиве енергенте.