Компанија „STAX Technologies” из Чачка донирала Машинско-саобраћајној школи ЦНЦ глодалицу

Компанија „STAX Technologies” из Чачка донирала Машинско-саобраћајној школи ЦНЦ глодалицу

Компанија „STAX Technologies” из Чачка донирала је Машинско-саобраћајној школи ЦНЦ глодалицу МАHО 500. У присуству директора, професора и ученика, ова важна технологија предата је школи и сада је део радионице за практичну наставу. Вредна донација има за циљ да омогући ученицима да директно уче о ЦНЦ глодачкој обради метала и других материјала. Захваљујући овој донацији, омогућена је још боља обука ОМО глодача. Овакво искуство ће омогућити ученицима да развијају практична знања и вештине које ће им бити кључне за изградњу успешне каријере мајстора машинске обраде.

„STAX Technologies” препознаје важност блиске сарадње између привреде и образовног сектора, посебно када је реч о задржавању младих талената у нашој земљи. Ова иницијатива представља још један корак у продубљивању сарадње између компаније и Машинско-саобраћајне школе, која већ дуги низ година пружа висококвалитетну обуку младима.

Додатно, са почетком школске 2023/24. године, „STAX Technologies” је ступио у свет дуалног образовања за образовне профиле ,,бравар-заваривач” и ,,техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машина”. У овој компанији истичу да са нестрпљењем очекују долазак ученика Машинско-саобраћајне школе који ће имати прилику да уче кроз практичан рад са најмодернијом опремом и под менторством искусних практичара током читавог трајања школовања .

Донација ЦНЦ машине школи, кажу, представља посвећеност фирме „STAX Technologies” развоју локалне заједнице и образовању младих, отварајући врата будућности која ће бити обликована њиховим вештинама и ентузијазмом: „Заједно градимо мост између образовања и привреде и отварамо врата младим генерацијама за каријере пуне успеха”.

На овај начин наша школа и ова компанија настављају своју дугогодишњу и успешну сарадњу у смислу оспособљавања квалитетних кадрова за потребе металопрерађивачке индуструје. Хвала компанији „STAX Technologies”!