Организација рада на почетку другог полугодишта

Организација рада на почетку другог полугодишта

Од понедељка, 24. јануара 2022. године почиње настава у другом полугодишту школске 2021/2022. године и то тако да парна смена иде две седмице, до 4. фебруара, пре подне, а непарна поподне.

Одлуком Тима за школе од 20. јануара 2022. године, у нашој школи ће се примењивати тзв. други модел организације образовно-васпитног рада, по коме се сва одељења деле на две групе и прва група има прве седмице (од 24. до 28. 1.2022.) непосредну наставу у школи, понедељком и средом, а друга група уторком и петком (због школске славе Свети Сава, четвртак је радни а ненаставни дан).

Наредне седмице, од 31.1. до 4.2.2022. године, друга група има непосредну наставу понедељком, средом и петком, а прва уторком и четвртком (уколико Тим за школе донесе такву одлуку 28. јануара).

Пошто је овај модел рада, у нашој школи, примењиван од 20. септембра до 18. октобра 2021. године, тј. 20 наставних дана, одељењске старешине треба да поделе одељења на две групе, као што су радили и у том периоду. Такође, проблеме код група, код оних предмета где се одељења деле на 3 групе, треба решавати договором професора, као што је то рађено у том периоду.

Напомињем да се од 24.1.2022. године једино неће делити одељења 1м6 (15 ученика), 1тк (19 ученика), 2тк (15 ученика), 2ум (17 ученика) и 3ум (18 ученика) а сва друга одељења се деле.

Од 28. јануара, када се одреди модел рада од 31. јануара одељењске старешине се могу јавити директору за одобрење да се њихово одељење не дели уз образложење таквог захтева, и ако се прихвати предлог, о томе ће бити обавештени сви чланови одељењског већа тог одељења, од стране одељењског старешине.

Одељењске старешине и даље имају обавезу да обавештавају директора о COVID+ ученицима из њиховог одељења и попуњавају COVID табеле. Сви професори који су COVID+ или у изолацији јављају се директору школе и никако не праве сами замене, јер се то ради у договору са помоћницима директора, као што је то било и до сада.

Подсећам све наставнике и ученике да је обавезно ношење маски све време током кретања у школском простору и придржавања основних епидемиолошких мера.

Директор школе
Мирко Лазовић